15.000 deelnemers verdedigen het ongeboren leven op de eerste Kroatische Mars voor het Leven
24 mei, 2016 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst

24 mei 2016 – Kroatië mag trots de rangen vervoegen van het internationale pro-life netwerk: meer dan 15.000 mensen namen deel aan de eerste nationale mars voor het leven. Op een prachtige warme lentedag verzamelden ze zich voor het standbeeld van Kroatië’s eerste koning Tomislav en wandelden van daar uit naar het centrale Ban Jelacicplein.

Het evenement werd georganiseerd door pro-life en pro-familie organisaties waarvan enkele ook het succesvolle huwelijksreferendum van 2013 (het huwelijk werd toen gedefinieerd in de Kroatische grondwet zijnde tussen man en vrouw) op touw hadden gezet.

Opvallend waren de vele gezinnen met kinderen en jongeren die op een feestelijke manier, met ballonnen en vlaggetjes, een ernstige boodschap wilden meedragen: bescherm het leven vanaf de conceptie en geef aan alle ongeborenen het fundamentele mensenrecht van leven.    
 
De organisatoren beschouwen de Mars een eerste stap in het sensibiliseren van de bevolking dat abortus in geen enkele situatie een oplossing is en dat de heiligheid van het leven beschermd moet worden. Een in het oog springende deelneemster was de vrouw van de eerste minister, Tihomir Oreskovic, met haar twee dochters. Zij antwoordde het volgende toen haar gevraagd werd waarom ze daar was: “elke voorzichtige persoon verkiest toch het leven boven de dood?”

Bron: https://www.lifesitenews.com/news/15000-defend-the-unborn-in-croatia?utm_source=LifeSiteNews.com+Daily+Newsletter&utm_campaign=fd6f007a91-LifeSiteNews_com_Intl_Headlines_06_19_2013&utm_medium=email&utm_term=0_0caba610ac-fd6f007a91-397673585

Jasmine
24 mei, 2016
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten