Abortusmotie goedgekeurd in Europese Parlement
15 maart, 2015 door
Jasmine
| Nog geen reacties
De Federatie van Europese Katholieke Gezinsverenigingen (FAFCE) heeft protest aangetekend tegen de zogenaamde ‘abortusmotie’, die dus dinsdag in het Europese Parlement in Straatsburg werd goedgekeurd. Straatsburg had eerder de nog liberalere Estrela-resolutie verworpen, waarmee Europa vrije abortus, voorbehoedsmiddelen en seksuele voorlichting bij alle lidstaten zou aanbevelen. In het voorstel van Marc Tarabella wordt opgeroepen tot de bescherming van het recht van vrouwen om over hun eigen lichaam te beschikken. 

Volgens de katholieke gezinsverenigingen wordt met de goedkeuring van de resolutie van Tarabella het recht op abortus in heel Europa doorgedrukt, ondanks bestaande nationale wetgevingen. De vereniging argumenteert: “Gevoelige kwesties die slaan op de menselijke waardigheid, zoals abortus, zijn een materie van de 28 EU-lidstaten. Zij vinden dat dit nationale materie moet blijven. De goedkeuring van deze resolutie getuigt van minachting voor het subsidiariteitsprincipe.”

EP: abortus en anticonceptie is vrouwenrecht zaterdag 14 maart 2015 Het Europees Parlement (EP) heeft 10 maart een resolutie aangenomen die zegt dat er meer moet worden gedaan om gelijkheid tussen en mannen en vrouwen te bevorderen en dat toegang tot anticonceptie en abortus een vrouwenrecht is.

Dinsdag 10 maart stemde het Europees Parlement over een resolutie omtrent de vooruitgang en de verwezenlijking van de gelijkheid tussen mannen en vrouwen. Het EP behandelt jaarlijks een resolutie hierover. In dit geval ging het om een resolutie die was ingediend door de Belgische socialist Marc Tarabella, en die vindt dat het met de vooruitgang van vrouwenrechten “te langzaam” gaat.

441 Europarlementariërs stemden voor, 205 tegen en 52 onthielden zich van stemming. 

Economische en ethische zaken verstrengeldEen meerderheid van het EP vindt dat er meer moet gebeuren om loonverschillen tussen mannen en vrouwen te verminderen en dat voorkomen moet worden dat vrouwen tegen het glazen carrièreplafond botsen. Daarnaast moeten vrouwen economisch onafhankelijker worden en moet het recht op abortus en anticonceptie verankerd worden.

“Dat de meerderheid voor deze resolutie heeft gestemd, laat zien dat het Europees Parlement wil vechten voor loongelijkheid, zwangerschapsverlof, het recht op abortus en het tegengaan van geweld tegen vrouwen. Vrouwen en mannen zijn niet en zullen nooit identiek zijn, maar het is in ieders belang dat ze dezelfde rechten hebben”, aldus Tarabella.

Bron: www.katholiekgezin.nlJasmine
15 maart, 2015
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten