Amerikaanse abortusgigant verwikkeld in orgaanschandaal
2 augustus, 2015 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Bron: Katholiek Nieuwsblad

De handel in organen van geaborteerde baby’s via Planned Parenthood blijkt nog verder te gaan dan tot nu toe duidelijk was.

Dat blijkt uit uitspraken van onderzoeker David Daleiden in een interview met CNN.
Volgens Daleiden, die een levendige handel in organen en weefsel van foetussen aan het licht bracht, is het waarschijnlijk dat het ook om levend geboren of voldragen foetussen gaat.
Afnemer ongerust
Dat is volgens hem de reden dat een van de grootste afnemers, StemExpress, via de rechter een voorlopig publicatieverbod op verdere video-opnamen heeft afgedwongen. Het bedrijf wil niet dat iemand weet dat het voldragen baby’s heeft gekocht van Planned Parenthood, aldus Daleiden.

Mogelijk bewijsmateriaalDe onderzoeker bracht het schandaal na een langdurig undercoveronderzoek aan het licht. Inmiddels zijn er vier video’s gepubliceerd. “In een gesprek met hun topbestuurders hebben zij toegegeven dat zij soms volledig intacte foetussen ontvangen van de abortusklinieken waarmee zij werken. En dat zou bewijsmateriaal kunnen zijn van levend geboren foetussen. Daarom hebben ze geprobeerd die video onder de mat te vegen omdat zij daar heel erg bang voor zijn.”

Op 22 mei had Daleiden en zijn team een lunch met StemExpress directeur Cate Dyer en andere stafleden. StemExpress is de grootste afnemer van vers geoogste lichaamsdelen van geaborteerde foetussen van Planned Parenthood.

Geheimhouding

StemExpress heeft een proces tegen Daleiden aangespannen in de hoop om zijn publicaties te verhinderen. Zij claimen dat het gesprek vertrouwelijk was en dat Daleiden een geheimhoudingsclausule zou hebben getekend.
Een rechter verwierp de eis tot publicatieverbod op de eerste onthullingsvideo, maar legde een tijdelijk en beperkt publicatieverbod op voor de tweede.
In een hoorzitting zullen beide partijen duidelijk moeten maken waarom de publicatie gerechtvaardigd is of niet.


Bron: Katholiek Nieuwsblad, via http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/orgaanschandaal-rond-planned-parenthood-breidt-zich-uit
Jasmine
2 augustus, 2015
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten