Brusselse politie maakt gewelddadig einde aan legale pro-life betoging
31 maart, 2015 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst
BRUSSEL, 31 maart 2015. De Belgische politie heeft vanmorgen gewelddadig een einde gemaakt aan een vredevolle, legaal aangevraagde pro-life actie vlakbij het Europese Parlement.

 De Poolse pro-lifers werden aangevallen door kwade abortusactivisten, waarna de politie niet de aanvallers tegenhield maar de pro-life borden (die abortus afbeeldden) en een Poolse vlag naar beneden haalde.

De actie – waarvoor een vergunning was bekomen – werd georganiseerd door Fundacja Pro en Michał Marusik, een Pools Europarlementslid en het Instigos Instituut. 

Kaja Godek, een van Polen bekendste pro-life activisten, beschreef de scène als volgt: “Wanneer we grafische afbeeldingen in op straat in Polen tonen kunnen we rekenen op sympathie. In Brussel botsten we op aggressie en hysterische reacties. Enkele woedende tegenstanders riepen ons toe dat we gek waren en dat de getoonde afbeeldingen vals waren.” Een andere deelnemer voegt toe: “Ze riepen obscene beledigingen en gebruikten vulgaire taal. Ze gooiden voetzoekers, duwden ons en probeerden de banners te stelen.”  

Over de politie vertelt hij het volgende: “Ze vormden een cirkel rond onze groep alsof wij de bron van aggressie waren en niet de omstaanders. Zelfs wanneer een politieman langs achteren geraakt werd door een projectiel door de abortusvoorstanders bleven ze doen alsof  wij de aanvallers waren.”

Op een gegeven moment probeerde een politieman in burger ons te duwen en onze banners af te nemen. Toen we vroegen welke wet hem toestond om een vergunde manifestatie te verstoren riep hij “Ik bén de wet in Brussel”.

Naar aanleiding van de droevige herdenking van de abortuswet aanstaande vrijdag kan dit weer tellen qua objectiviteit. Het publiek mag vooral niet geïnformeerd worden over de waarheid van abortus. Als abortus zo’n ongecompliceerde ingreep is, waarom mag dan niet getoond worden wat het inhoudt?

Bron: https://www.lifesitenews.com/news/video-belgian-police-put-a-violent-end-to-a-legal-pro-life-rally-in-brussel
Jasmine
31 maart, 2015
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten