​Dagboek van een ongeboren kind
29 juni, 2016 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst

5 OKTOBER:
Vandaag is mijn leven begonnen. Mijn ouders weten het nog niet, maar ik ben er al. Ik ben een meisje. Ik krijg blond haar en blauwe ogen. Bijna alles staat al vast, zelfs dat ik van bloemen zal houden.

19 OKTOBER:
Sommigen zeggen dat ik nog niet echt een persoon ben, en dat alleen mijn moeder maar bestaat. Maar ik ben wèl echt een persoon, net zoals een kruimeltje brood toch werkelijk brood is. Mijn moeder bestaat. En ik ook.

23 OKTOBER:
Mijn mond begint zich nu te openen. Denk je eens in, over een jaar of zo zal ik al kunnen lachen en later zal ik gaan praten. Ik weet wat mijn eerste woordje zal zijn: MAMA.

25 OKTOBER:
Vandaag begon mijn hart helemaal uit zichzelf te kloppen. Van nu af aan zal het mijn hele leven rustig blijven kloppen, zonder ook maar één keer stil te staan om uit te rusten! En na vele jaren zal het moe worden. Het zal ophouden met kloppen, en dan zal ik sterven.
 
2 NOVEMBER:
Ik groei nu elke dag een beetje. Mijn armen en benen beginnen vorm aan te nemen. Maar ik moet nog heel lang wachten voordat ik op die kleine beentjes overeind kan gaan staan om naar mijn moeders armen te reiken, en voordat ik met deze kleine handjes bloemen zal kunnen plukken en mijn vader zal kunnen omhelzen.
 
12 NOVEMBER:
Er beginnen zich heel schattige vingertjes aan mijn handen te vormen. Wat zijn ze grappig klein! Met die vingertjes zal ik mijn moeders haar kunnen strelen.

20 NOVEMBER:
Vandaag pas heeft de dokter aan mama verteld dat ik hier onder haar hart leef. O, wat zal ze gelukkig zijn! Ben jij gelukkig, mama?
 
25 NOVEMBER:
Mijn papa en mama zijn waarschijnlijk al een naam voor mij aan het bedenken. Maar zij weten niet eens dat ik een meisje ben. Ik wil Kathy genoemd worden. Ik word al zo groot.
 
10 DECEMBER:
Mijn haar groeit al. Het is zacht en licht en glanzend. Wat voor haar zou mama hebben?
 
13 DECEMBER:
Ik begin nu net te kijken. Het is donker om mij heen. Als mama mij ter wereld brengt, zal die wereld vol zonneschijn en bloemen zijn. Maar wat ik het allerliefst wil zien, is mijn mama. Hoe zie je eruit, mama?
 
24 DECEMBER:
Zou mama het zachte kloppen van mijn hart horen? Sommige kinderen zijn een beetje ziek als zij geboren worden. Maar mijn hart is sterk en gezond. Het klopt zo regelmatig: tik-tik, tik-tik. Je zult een gezonde dochter krijgen, mama!
 
28 DECEMBER:
Vandaag heeft mijn moeder mij gedood.
 
Auteur onbekend
Jasmine
29 juni, 2016
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten