Dodental groepssterilisaties in India loopt op
12 november, 2014 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst
Het dodental in India als gevolg van een aantal groepssterilisaties is opgelopen tot zeker twaalf. Vorige week werden 83 vrouwen geopereerd op kosten van de overheid, maar enkele uren na de ingrepen moesten tientallen vrouwen met spoed naar een ziekenhuis worden gebracht. De autoriteiten in de deelstaat Chhattisgarh hebben extra artsen ingezet om de vrouwen die nog ziek zijn te behandelen.

Tientallen vrouwen liggen nog in ziekenhuizen. Sommigen verkeren in kritieke toestand. De slachtoffers zijn waarschijnlijk aan bloedvergiftiging overleden of omdat ze te veel bloed hadden verloren. Vier artsen, onder wie de chirurg die de leiding had over de operaties, zijn voorlopig geschorst. ‘Het incident lijkt te zijn veroorzaakt door nalatigheid (van de artsen)’, zei deelstaatminister Raman Singh dinsdag. 

De vrouwen kregen zo'n 8 tot 15 euro om zich te laten steriliseren. De operaties zijn een initiatief van de autoriteiten om de bevolkingsgroei af te remmen. Volgens activisten worden arme Indiërs door de premies en door quota's van de overheid onder druk gezet zich te laten steriliseren.

Bron: http://medischcontact.artsennet.nl


Jasmine
12 november, 2014
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten

Lees volgende
Oorlog