Eén op vier zwangerschappen ter wereld eindigt in abortus
11 mei, 2016 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst

Eén op de vier zwangerschappen in de wereld eindigt in een abortus. Jaarlijks gaat het om zo’n 56 miljoen kinderen die in de baarmoeder gedood worden. 
Dat blijkt uit cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en het Guttmacher Instituut die donderdag online zijn gepubliceerd door het medische tijdschrift The Lancet.

De onderzoekers maakten voor de studie gebruik van gegevens van overheden en cijfers uit diverse nationale en internationale studies. Ze signaleren een stijgende trend in het aantal abortussen gedurende de afgelopen 20 jaar. Het jaarlijkse aantal abortussen lag tussen 1990 en 1994 op zo’n 50 miljoen en steeg naar 56 miljoen in de periode 2010 - 2014. De stijging komt vooral voor rekening van ontwikkelingslanden tengevolge van de bevolkingsgroei en het streven naar kleinere gezinnen. 

In Zuid-Amerika vinden de meeste abortussen plaats. In dit werelddeel eindigt een op de drie zwangerschappen in een abortus, meer dan in welke andere regio ter wereld ook.

In ontwikkelde landen was er sprake van een daling tijdens de periode 2010-2014 van 25 naar 14 abortussen per 1000 vrouwen. Alleen West-Europa kende een lichte stijging van het aantal abortussen. De onderzoekers verklaren dit door de toename van het aantal vrouwelijke migranten uit onder meer Oost-Europa.

Bron: http://www.refdag.nl/nieuws/buitenland/een_op_vier_zwangerschappen_eindigt_wereldwijd_in_abortus_1_990318
Jasmine
11 mei, 2016
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten