Geloof vooral hln als het om abortus gaat?
8 juni, 2015 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Weer een sterk staaltje pro-choice riooljournalistiek op de website van Het Laatste Nieuws vandaag:

"Vrouwen die werden verkracht door leden van terreurgroepering Islamitische Staat (IS) en zo zwanger raakten, hebben geen recht om het ongeboren kind te doden met Amerikaans geld. Religieuze leiders van zowel de christelijke, joodse als moslimgemeenschap dringen er bij president Obama op aan de 42 jaar oude wet te wijzigen. Die stelt dat fondsen voor buitenlandse hulp niet mogen gebruikt worden om abortussen te betalen, tenzij het leven van de vrouw in gevaar is.” 
De in het artikel aangehaalde ‘religieuze leiders’ waarvan sprake blijkt vooral één specifieke organisatie te zijn: de ‘Religious Coalition for Reproductive Choice’. Op hun (beruchte) website vinden we o.a. terug: ‘bidden voor abortus’, ‘Zegen voor abortusmedewerkers’, ‘litanie van de keuze’, ‘abortus is heilig’, etc… Het mag duidelijk wezen dat deze organisatie op geen enkele manier de spreekbuis kan zijn van verschillende religieuze groeperingen waarvan de geloofstraditie al eeuwenlang het doden van ongeboren kinderen veroordeelt.

RCRC- voorzitter Harry Knox vindt: "Verkrachting is een oorlogswapen. Vrouwen en meisjes die deze gruweldaden hebben overleefd, verdienen toegang tot een begripvolle nazorg. Daarbij hoort ook toegang tot abortus uit medeleven". Als we dat waarheidsgetrouwer herschrijven wordt dat: “Daarbij hoort ook het doden van het ongeboren kind, uit medeleven”. Echt medeleven zou inzetten op zorg voor moeder én het onschuldige kind, op psychologisch, financieel en sociaal vlak, maar dat is natuurlijk arbeidsintensiever en kostelijker dan snel een abortus uit te voeren. Het kind doden en de moeder traumatiseren is nooit de oplossing.

Opvallend: dat er geen preventieve maatregelen worden genomen om IS tegen te gaan (denk aan de vruchteloze VN-top vorige week), wat de échte oorzaak van het probleem is.

Nog opvallender: de secretaris-generaal van de VN heeft in evenveel bewoordingen enkele maanden geleden ook reeds duidelijk gemaakt dat de VN abortus in conflictgebieden zou moeten beschikbaar stellen. Iemand lijkt een niet-zo-verborgen-agenda te hebben…
Jasmine
8 juni, 2015
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten