Haar werkgever vroeg haar DIT te doen!
24 juni, 2015 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Een Britse rechtbank heeft Teri Cumlin 12.000 pond toegekend nadat de 22-jarige grof en onrechtmatig de laan werd uitgestuurd omdat ze zwanger was en ze weigerde haar kind te aborteren.

Het bedrijf Engage Fundraising - dat geld inzamelt voor diverse goede doelen - werd schuldig bevonden aan onrechtvaardig ontslag, volgens de Daily Mail. 

Volgens journalist Hugo Gye van The Daily Mail vertelde Ms. Cumlin, die reeds moeder is van een vierjarige kleuter, haar baas vorig jaar in juli dat ze in verwachting was. Ze barstte in huilen uit toen haar baas haar verplichtte om abortus te plegen. "Robertson begon tegen me te roepen, en zei me hoe stom ik was en dat ze me zouden ontslaan. Het was afschuwelijk.”
Cumlin liet haar baas vervolgens weten dat ze al eens een doodgeboren kindje had gekregen en dat er geen sprake zou zijn van abortus. Nadat ze haar baas verteld had dat ze haar tweede kind verwachtte, zei hij haar dat ze haar leven 'verwoest’ had en dat ze bijgevolg onmiddellijk ontslagen was. 

Ze werd echter pas de laan uitgestuurd bij Engage Fundraising in December, een week nadat ze beticht werd van ‘verschillende uitingen van wangedrag’, beschrijft Gye.

Cumlin legt uit dat Robertson haar beschuldigde van te vaak toiletpauzes in te lassen, hij stuurde haar naar huis omdat ze niet in staat was om te werken. “Ms. Cumlin werd ontheven uit haar functie als teamleider omwille van haar zwangerschap, en aan haar klachten bij de directie over haar managers gedrag werd geen gevolg gegeven.”

Rechter Robert Gall oordeelde dat dit een ‘daad van discriminatie’ was. Cumlin voegde eraan toe dat ze door het voorval tijdens haar hele zwangerschap niet alleen hoge bloeddruk had, maar ze is ook een maand te vroeg bevallen van kleine Thomas. 

“Toen mijn baby op intensieve zorgen lag moest ik de hele tijd denken aan wat hij me gezegd had,” vertelde Cumlin aan Gye. “Ik was zo boos! Mijn arme baby is niet in orde,” bleef ik denken, “Hoe durfde hij me verplichten om abortus te plegen!”. 

Iedereen die zich herkent in dit verhaal of iets gelijkaardigs heeft meegemaakt kan ons steeds contacteren om (desgewenst anoniem) te getuigen. 

http://www.lifenews.com/2015/06/23/woman-wins-suit-against-company-that-fired-her-for-refusing-to-have-an-abortion/
Jasmine
24 juni, 2015
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten