Laatste abortus in Pools ziekenhuis
31 mei, 2016 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst

Een Pools ziekenhuis heeft de laatste abortus in zijn geschiedenis achter de rug. Alle gynaecologen in dienst hebben een gewetensclausule getekend die aangeeft dat ze geen abortussen meer willen uitvoeren. 

Deze beslissing van de dokters zelf geeft nog maar eens aan dat abortus, het doden van een onschuldig kind, geen gezondheidszorg is maar een schending van de rol van een dokter om te genezen en niet te schaden.

Abortus is illegaal in Polen tenzij het leven van de moeder in gevaar is, of in gevallen van verkrachting of genetische afwijkingen. Het ziekenhuis in kwestie, het Specialist Hospital Pro-Familia ziekenhuis werd berucht in het verleden doordat vroedvrouw Agata Rejman blootlegde dat het twee jaar geleden in Polen illegaal abortussen uitvoerde.  
 
De directie van het ziekenhuis eiste dat Rejman haar verklaringen introk en een schadevergoeding betaalde. Daarop verleenden diverse pro-life groepen hun steun aan de vroedvrouw en werden twee van hen aangeklaagd, maar terug vrijgesproken.
 
Recentelijk werd de zaak afgesloten doordat alle gynaecologen van het ziekenhuis besloten een gewetensclausule te tekenen waarin ze aangeven dat ze geen abortus meer willen uitvoeren. De directeur gaf tevens aan dat er geen abortussen meer plaatsvinden in zijn ziekenhuis.
 
Bron: http://christiantimes.com/article/polish-hospital-forced-to-stop-abortions-after-doctors-sign-conscience-clause/56175.htm 
Jasmine
31 mei, 2016
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten