Laatstewilpil
26 november, 2015 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst

In Nederland ontstond enkele weken geleden ophef over de zogenoemde ‘pil van Drion’ of ‘laatstewilpil’. De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) ijvert ervoor dat zulk een pil – die men kan innemen waarna men overlijdt – verkrijgbaar moet zijn bij apothekers en huisartsen. Voor wie dat maar wil, uiteraard.  

Het voorstel is slechts een volgende stap in een steeds uitdijend euthanasieverhaal. Waar men eerst nog belang hechtte aan het (al dan niet bevooroordeelde) oordeel van een medisch tussenpersoon in verband met ‘levenskwaliteit’, lijkt deze stap nu ook al eentje om over te slaan. De reeds dunne grens met zelfmoord wordt hiermee volledig opgeheven. De grens met moord bovendien ook, want heel moeilijk lijkt het niet om zo’n pil te pakken te krijgen met foute bedoelingen. 
 
Enkele jaren geleden zou men zulk een voorstel nog niet aan de straatstenen kwijt kunnen, vandaag de dag haalt het bekende media en hoopt de organisatie op ‘draagvlak’ vanwege de verantwoordelijke instaties.    
 
De NVVE wil naar eigen zeggen graag experimenteren met de laatstewilpil in de Nederlandse ziekenhuizen. 

Jasmine
26 november, 2015
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten