Mars voor het Leven in Berlijn groeit!
22 september, 2015 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst
Op 19 september 2015 vond de jaarlijkse Berlijnse Mars voor het Leven plaats in de Duitse hoofdstad. Doel is om te protesteren tegen zowel de bestaande abortuswetten als de pogingen om euthanasie te legaliseren in Duitsland. Het evenement wordt georganiseerd door de organisatie Bundesverband Lebensrecht onder leiding van schrijver en journalist Martin Lohmann.

Volgens de organisatoren namen 7000 mensen deel aan de mars ter verdediging van het leven. Dat zijn 2000 deelnemers meer dan in 2014. Officiële politiecijfers spreken van 5000 deelnemers. 

De mars is de grootste in Duitsland. 

De postcommunistische partij Die Linke, samen met heel wat linkse groeperingen werden opgeroepen om de vreedzame betoging te verstoren en zelfs te blokkeren. Politierapporten spreken van 1700 tegenbetogers. 900 politiemensen moesten de pro-lifers beschermen tijdens hun tocht en verschillende blokkades opheffen. 28 tegenbetogers werden opgepakt en 14 politiemensen geraakten gewond. 

Het event ging van start met speeches van prominente sprekers, waaronder protestants preker Ulrich Parzany, een vroedvrouw, een vrouw die na haar abortus pleegde en leed aan het postabortussyndroom en een moeder van een kindje met het syndroom van Down. 

De Berlijnse mars trekt steeds meer media-aandacht. Enkele dagen voor de manifestatie werd de optocht onderworpen aan een analyse in de Duitse kranten. Vele bisschoppen en zelfs de Paus moedigde de organisatoren aan. Vier katholieke bisschoppen namen deel. Het is niet enkel het grootste en bekendste evenement in Duitsland, het is ook de plaats die vele verschillende pro-life groeperingen verenigt.    

Bron: lifesitenews.com
Jasmine
22 september, 2015
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten