Minder abortussen door strengere wet
25 augustus, 2015 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst

Nieuwe pro-life wetten in de Amerikaanse staat Texas hebben ervoor gezorgd dat er er 4000 minder abortussen werden uitgevoerd in 2013 dan in 2012. Gisteren maakte de gezondheidsdiensten van de staat Texas bekend dat in 2013 63.849 abortussen uitgevoerd werden. Dat zijn 4449 abortussen minder dan 2012 en veel minder dan de 77000 in 2010. 

Zowel pro-life als pro-abortus voorstanders schrijven de daling van de cijfers toe aan de nieuwe wetten. Zo is er o.a. een wachttijd ingevoerd, die door pro-abortussers ‘een last’ wordt genoemd. Daarnaast werd het verplicht om de moeder een echografie te tonen. Directeur communicatie Melissa Conway is optimistisch: ‘Nu pas zien we de volle impact van de pro-life wetten in Texas. Het aantal abortussen daalt wanneer de wetgeving juist wordt toegepast’. Enkele pertinente vragen rijzen in welke mate de Belgische abortuscentra hun best doen om de wet toe te passen. We zien de abortuscijfers in België immers jaar na jaar stijgen - iets dat we niet eeuwig kunnen wijten aan 'betere registratie'. Hoe zit het namelijk met de zes dagen verplichte bedenktijd in België? Worden deze effectief gerespecteerd? Doen de abortuscentra – die hun inkomsten halen uit de abortussen - er alles aan om de vrouw objectieve informatie te bezorgen (echografie, alternatieven, sociale en financiële hulp,…)?

Recent heeft de rechtbank in Uruguay ook bepaald dat gynaecologen gebruik mogen maken van hun recht op gewetensbezwaar om persoonlijke of filosofische redenen wanneer hen gevraagd wordt abortus uit te voeren. 

Hoopvolle stemmen voor de toekomst!


Jasmine
25 augustus, 2015
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten