​Open brief aan de dames Jiroflée en De Concinck
20 september, 2016 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst
Beste Monica, Beste Karin
 
Ik geef mezelf de vrijheid om jullie bij de voornaam aan te spreken, want dat is toch wat jullie belangrijk vinden, nietwaar? “Meer vrijheid voor alle vrouwen”, zo klonk het vanuit jullie kantoren. Waarop dat automatisch werd verbonden met het wetsvoorstel om abortus in België toe te laten tot 20 weken zwangerschap. (Iemand zou mij toch eens moeten uitleggen waarom abortus en vrijheid steeds samen in de mond genomen worden.)

Ik verslikte me prompt in mijn groentesapje toen ik van jullie ‘idee’ hoorde.
20 weken. Kan er iemand van jullie goed rekenen? Hebben jullie eigenlijk uitgerekend wat dat zou betekenen? 20 weken zijn vijf hele maanden. Een ongeboren baby van vijf maanden is volledig gevormd: ledematen, spieren, organen, haartjes. De wenkbrauwen en de wimpers en de oogleden verschijnen. De baby is gemiddeld 20 cm lang en weegt bijna een halve kilogram. Heeft er iemand überhaupt ‘baby 20 weken’ gegoogeld daar in Brussel? Zich wel eens afgevraagd wat hij als baby van 20 weken aan het doen was? Misschien was u zich wel aan het verwonderen dat u eindelijk licht en donker kon onderscheiden (want dat kunnen baby’tjes van die leeftijd namelijk al). Of u had de hik en uw moeder moest glimlachen als ze het voelde.
 
Ik weet wel zeker waar u zich op 20 weken liever geen zorgen over maakte: over een tang die binnendrong in de baarmoeder en u stukje bij stukje aan stukken trekt. Want dat is hoe een abortus op 20 weken in zijn werk gaat: de baarmoederhals wordt wijder gemaakt (dilatatie) waarna de aborteur met een tang en veel kracht probeert stukken van de baby te trekken (evacuatie). Wist u trouwens dat baby’s van 20 weken al pijn ervaren?  
 
Gelukkig zijn er onder de Belgische bevolking nog mensen te vinden die wél over internet beschikken en die wél even nakijken hoe een vijf maanden oude baby eruitziet, of hoe zo’n abortus eraan toegaat (‘beenhouwerswerk’, getuigde een arts onlangs). En ik kan u verzekeren, uw voorstel staat veraf van wat wij, de burger, denken. Getuige de tientallen afkeurende reacties op sociale media. Of wat denkt u van de poll op de website vtm.be? Een duidelijke 63% van de stemmers is tegen.
 
Beste Monica, beste Karin. Laat ons uw gruwelijke voorstel snel opbergen en het benoemen voor wat het is: stemmenronselarij ten koste van minstens 600 mensenlevens per jaar. Niemand zit hierop te wachten, de enigen die enthousiast reageerden zijn de abortuscentra (daar al over nagedacht?). Geen enkele vrouw meende te moeten getuigen van onze ‘hypocriete Belgische situatie’, zoals jullie het stellen. Indien u vrouwen echt wilt helpen en een keuze wil bieden, los dan de crisis op, maar blijf van onze kinderen af.

Jasmine
20 september, 2016
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten

Lees volgende
Ongewenst?