Open brief aan mijn toekomstige echtgenoot
2 november, 2014 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst

door Mary Beth Bonacci

Ook al weet ik nog niet exact wie je zal zijn, toch denk ik vaak aan je. Ik vraag me af hoe je nu je leven leidt. Dat is belangrijk voor me, weet je, omdat hoe je nu leeft zal bepalen welke man je aan het worden bent… de man met wie ik de rest van mijn leven zal doorbrengen.

Volwassenheid komt blijkbaar niet automatisch. Sommige mannen lijken hun hele leven door te brengen met hun 'mannelijkheid te bewijzen' – door te jagen, te sporten, snel te rijden… en jammer genoeg door seks te hebben. 

Voor ons vrouwen is het vreemd dat jongens denken dat het hebben van seks bewijst dat je een man bent. Indien ze zo denken, bewijzen ze enkel dat ze nog pubers zijn. En dat is niet bepaald een grote verwezenlijking. Een man worden is heel wat anders dan dat. 

Vele jongens willen een meisje huwen die geen seksuele losbol is. Een jongen is niet erg opgezet met het idee, dat zijn toekomstige misschien nu ergens op de achterbank van een auto met een ander zit. Ze praten graag over zulke meisjes, maar ermee trouwen willen ze niet. Ze willen een meisje huwen – of ze 'het' nu al gedaan heeft of niet - die erkent dat seksualiteit de taal van het voor altijd spreekt. Ze willen trouwe liefde; ze willen… iemand als ik.

Maar waarom zou ik zo iemand willen huwen… iemand die een maagd wil huwen, maar de tijd van zijn uitgaan doorbrengt met het beroven van de maagdelijkheid van andere meisjes om zo zijn mannelijkheid te 'bewijzen'. In mijn ogen is hij geen 'echte man' – hij is een zelfzuchtige puber, gedreven door onzekerheid, niet door liefde. En ik ben niet geïnteresseerd.

Van jou verlang ik meer. Ik wil dat je je eigen seksualiteit evenveel respecteert als ik de mijne. Ik wil dat je een echte zelfzekere man bent, geen mispunt die vrouwen gebruikt om zijn eigen onzekerheid te maskeren.  Zo een jongen kan niet almaar vrouwen gebruiken en mij als bij toverslag echt beminnen. Hij mag dan wel 'goed' zijn in bed, hij is niet goed in liefhebben. 

Ik wil dat je werkelijk leert lief te hebben. Leren liefhebben is leren jezelf niet op de eerste plaats te zetten. Leren liefhebben is leren het goed van de andere na te streven. Een jongen die buiten het huwelijk rondscharrelt, streeft het goede van de andere niet na. Hij gebruikt een meisje. Met zijn lichaam spreekt hij de taal van de trouwe verbintenis terwijl hij zich helemaal niet verbonden heeft. Hij riskeert het meisje zwanger te maken. Hij loopt zelf risico op afschuwelijke aandoeningen…die hij later aan zijn vrouw zou kunnen doorgeven. Dat is niet de liefde 'bedrijven'. Een echt man houdt van vrouwen – alle vrouwen – en wil wat het beste is voor hen. Hij laat zijn verlangens zijn doen en laten niet beheersen, maar heeft integendeel zijn verlangens onder controle.

Ik wil dat je zelfbeheersing verwerft. Dat is belangrijk voor mij. Ik wil geen man huwen die zichzelf niet kan beheersen. Zulke mannen zijn belabberde echtgenoten. Wie wil een man die niet in staat is om 'neen' te zeggen tegen seks? Ik ken vrouwen die zich suf pierkeren elke keer hun man in de buurt van een aantrekkelijke vrouw moet zijn. Wat voor een huwelijk zou ik hebben als ik mijn echtgenoot zelfs niet op een zakenreis zou kunnen vertrouwen? 

Op korte termijn zijn er inderdaad niet veel 'beloningen' voor een jongen die zichzelf wil leren beheersen. De samenleving beweert dat je 'het beste' mist. Je stilte in de kleedkamer terwijl de andere jongens opscheppen over hun veroveringen kan 'oorverdovend' zijn. Misschien hebben sommige meisjes met wie je bent uitgeweest zelfs beweerd dat er iets 'mis' met je is, omdat je 'niet wil bewijzen dat je een man bent'. Het is ronduit irriterend dat niemand de grote waarde en schoonheid van seksualiteit lijkt te beseffen. Is het niet?

Maar er is wel iemand die het beseft. Ik besef het. En uiteindelijk is het dat wat van belang is. En neen, ik ben niet zo enggeestig als de jongens die zeggen dat ze enkel een maagd zullen huwen. De maatschappij ondersteunt maagdelijkheid niet bepaald, in het bijzonder mannelijke maagdelijkheid. Ik kan fouten uit je verleden vergeven. Maar ik ben geïnteresseerd in je toekomst, beginnend vanaf nu. Als ik je ontmoet, wil ik dat je de man bent die een bewuste keuze heeft gemaakt om te wachten… op mij. Uit liefde voor ons toekomstig huwelijk en ons gezin. En ik wil dat je een echte man bent, die de maturiteit en edelmoedigheid bezit, die samengaat met het willen wachten. Dat mogen misschien onpopulaire eigenschappen zijn in de kleedkamer, maar ze zijn gevierd bij mij. Ze zullen van je een betere echtgenoot en een betere vader maken. Dat vind ik 'sexy'. 

Al die jaren heb ik me seksueel onthouden, en het is niet omwille van gebrek aan aanbiedingen. Ik had ruimschoots de gelegenheid en 'neen' zeggen is niet altijd gemakkelijk. Ik ben zeker dat het ook voor jou niet altijd gemakkelijk is. Maar het zal ons huwelijk zoveel sterker maken. Seks zal ons geschenk aan elkaar zijn… onze exclusieve 'taal'.

Ik wil je danken omdat je op me wil wachten. En dit beloof ik je: je zal er geen spijt van hebben.    
Jasmine
2 november, 2014
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten