Opschudding in Frankrijk door vergelijking aanslagen Charlie Hebdo en abortus
1 april, 2015 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst
In Frankrijk is opschudding ontstaan over een uitspraak van de aalmoezenier van het Franse leger, Mgr. Luc Ravel. De bisschop schreef het volgende naar aanleiding van de aanslagen op de redactie van het Franse tijdschrift Charlie Hebdo:

We nemen waar () dat men ons dwingt een kant te kiezen. () Enerzijds zijn de tegenstanders gekend en ontmaskerd: terroristen die bomaanslagen plegen, de wrekers van de profeet Mohammed. Anderzijds zijn er de niet ontmaskerde tegenstanders: de gedachten-terroristen, voorschrijvers van secularisme, aanbidders van de Republiek..."

"In welk kamp moet men zich situeren als christen? We willen niet gegijzeld worden door islamisten. Maar we willen ook geen gijzelaars zijn van de vrijdenkers. De islamitische ideologie maakte 17 slachtoffers in Frankrijk. Terwijl de politiek correcte ideologie van  vrijdenkers elk jaar 200 000 slachtoffers maakt in de schoot van hun moeder. De als een algemeen recht beschouwde IVF procedure (In Vitro Fertilisatie) is een massavernietigingswapen. Samen met de bondgenoten van Frankrijk moeten we ons expliciet kanten tegen terreuraanslagen. Maar moeten we niet - voor alles - ons kanten tegen dwaasheden als euthanasie, het huwelijk voor iedereen en verdere karikaturen door Charlie Hebdo? Wat te doen?

De geschiedenis is niet nieuw. Het gaat erom om een te zijn met zijn land, maar om de ideologieën die het verdelen te weigeren. Om Rus te zijn, zonder Sovjet. Om Chinees te zijn, maar niet communistisch. Om Duits te zijn, maar geen nazi. Ideologieën zijn alleen maar op doorreis. Als men de geschiedenis beschouwt, is de levensduur van zon ideologie steeds korter dan diens aanhangers denken. 

Naar aanleiding van dit artikel is er een polemiek ontstaan en heeft de overheid beslist om het tijdschrift Egmil (Eglise en monde militaire), waarin het artikel verscheen, niet langer van het logo van het ministerie te voorzien. 

Het oorspronkelijke artikel vindt u hier: http://www.dioceseauxarmees.catholique.fr/images/stories/pdfegmil/egmil-fevrier-2015.pdf
Jasmine
1 april, 2015
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten