Pro-lifer gedood bij schietpartij abortuskliniek
2 december, 2015 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst

28 november 2015 (LifeSiteNews) - Officier Garrett Swasey, de politieagent die vrijdag gedood werd tijdens een confrontatie met een eenzame schutter bij een Planned Parenthood abortuscentrum in Colorado Springs, was naar verluidt een belangrijke figuur in zijn kerk en ook pro-life.

Swasey was één van de drie mensen die gedood werden tijdens het vuurgevecht met de verdachte, Robert Lewis Dear. Negen anderen raakten gewond tijdens de schietpartij. Dear’s motieven bij de schietpartij blijven voorlopig onbekend.

Toen om 11u.30 Officier Swasey op de Colorado Springs campus op wacht stond kreeg hij een oproep ter ondersteuning van de Colorado Springs politie. Volgens de New York Times was Swasey zeven jaar medepastor in de ‘Hope Kapel’ in Colorado Springs. Swasey was getrouwd met Rachel Swasey, en had twee jonge kinderen.
 
"Swasey, voltijds politieagent, besteedde een groot deel van zijn vrije tijd aan het dienen van de plaatselijke kerk, vertelt Scott Dontanville, medepastor. Dontanville zei ook dat Swasey "het niet eens zou zijn met de abortus-industrie".
Swasey was naar verluidt ook een nationaal gerangschikt kunstschaatser die naar Colorado Springs was verhuisd om te trainen.
 
In een biografie van Swasey en zijn familie op de website van zijn kerk staat: "Garrett en Rachel begonnen in 2001 de diensten van de ‘Hope Kapel’ bij te wonen. Alhoewel ze in het begin vooral aangetrokken waren door de kleinschaligheid van de ‘Hope Kapel’, zijn ze later de steun en het onderricht echt gaan waarderen. Bij het opgroeien van hun zoon Elia en hun dochter, Faith, zijn ze de leden van de kerk gaan beschouwen als hun eigen familie. Beiden begiftigd met de gave van dienstbaarheid, zijn zij het levende bewijs van Gods genade voor de ‘Hope Kapel’.
 
"Achter de schermen zorgde Rachel voor de kleintjes. Garrett werkte voltijds bij de politie en gaf leiding aan hulpdiensten. Daarbuiten deelde hij in de kerk zijn didactische gaven en begeleidde hij de vieringen met gitaarspel. "

Jasmine
2 december, 2015
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten