Roemeens model riskeert carriére voor pro-life
16 juli, 2014 door
Roemeens model riskeert carriére voor pro-life
Pro Vita - Gezin&Leven vzw, Dorothea
| Nog geen reacties
Boekarest – De twintigjarige Iona Picos, succesvol model en actrice, treedt op als officiële ambassadrice voor de Roemeense Mars voor het Leven in 2014. Naar eigen zeggen is dit de eerste keer dat ze de pro-life zaak publiekelijk en openlijk steunt. Ze laat weten dat ze geen seconde heeft getwijfeld over haar beslissing om het event te ondersteunen, maar gaf toe dat er toch momenten waren dat ze bad dat alles goed mocht aflopen. 

In Roemenië is abortus legaal tot 14 weken, en algemeen geaccepteerd. Als haar wordt gevraagd of ze niet bang is voor haar carriére of reputatie, antwoordt ze als volgt: “Volgens mij is een kindje van één week oud niet minder waard dan een kindje van twee weken. Dat zou hetzelfde zijn als zeggen dat een baby minder menselijk is dan een tiener, gewoon omdat die kleiner is en nog niet kan praten of wandelen. Dat geeft hem niet minder rechten dan een tiener, laat staan dat het de ouders het recht geeft om de baby om te brengen.” Ze heeft het ook over de fysieke, psychologische en spirituele wonden die abortus achterlaat, en dat “abortus mannen de kans geeft om hun verantwoordelijkheid tegenover vrouwen te laten varen.”  

Het thema van de Roemeense Mars voor het Leven 2014 was “Adoptie, de nobele keuze”. Picos: “Ik ben pro-life en ik geloof dat adoptie een buitengewone oplossing is die zoveel noden kan opvangen. Ik denk dan aan moeders die hun kind niet de beste familiale condities kunnen aanbieden, en langs de andere kant de adoptieouders die, vaak jarenlang, zo verlangen naar de liefde die een kindje met zich meebrengt.” 

Picos ziet adoptie als een liefdesact: “Als je van iemand houdt, wens je hem het allerbeste. Als dan de eerste optie – een kind opvoeden in zijn natuurlijke familie – onmogelijk lijkt, dan kan een volgende stap adoptie zijn.” 
 
Picos zei tenslotte dat om abortus te beëindigen, dat Christenen de oorzaak ervan zullen moeten aanpakken, en in het bijzonder het misbruik van de menselijke seksualiteit. “We zouden beter onze kinderen opvoeden volgens de christelijke normen, en seksualiteit niet zoveel promoten, en ons herinneren dat mensen meer zijn dan een instinct en dat – als er dan een kind in ons leven komt – dat we God beter zouden vertrouwen, Die ons dat kind gaf met een welbepaald doel.” 

BRON: http://www.lifesitenews.com/news/why-is-this-romanian-model-willing-to-risk-her-career-for-the-pro-life-caus?_suid=140420559885508437984110787511
Het volledige interview kan u hier lezen: http://stiripentruviata.ro/ioana-picos-adoption- act-love/

Roemeens model riskeert carriére voor pro-life
Pro Vita - Gezin&Leven vzw, Dorothea
16 juli, 2014
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten

Lees volgende
Ouders opgelet!