​"Schrikwekkend omdat slachtoffers kinderen zijn"
27 juni, 2016 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst

Op de website deredactie.be werd vandaag een artikel gepubliceerd met als titel “Schrikwekkend omdat slachtoffers kinderen zijn”. Het stuk beschrijft hoe in een Schots pretpark een wagentje van een achtbaan naar beneden is gevallen waardoor tien mensen onder wie acht kinderen gewond zijn geraakt.

Het behoeft geen twijfel dat deze gebeurtenis een regelrecht drama is, maar als we hierover lezen kunnen we toch een kanttekening bij de gekozen titel maken.

In Schotland zijn acht kinderen gewond geraakt. Dat is erg. Maar wat met de 150.000 (!) kinderen die dagelijks door abortus om het leven komen? Zij worden niet naar een ziekenhuis gebracht voor verzorging nadat ze dodelijk verwond werden door de ‘arts’ die hun moeder probeerde te ‘helpen’. Zij sterven doordat iemand moedwillig een curettage uitvoert, niet per ongeluk door een onachtzaamheid of een menselijke fout. Zij zullen nooit de kans krijgen om het plezier van een pretpark te ontdekken, laat staan om te lopen, praten of zingen. Omdat een andere persoon dat zo beslist. Hun hart zal niet langer kloppen dan enkele maanden, ook niet in de achtbaan van een pretpark, omdat ze er van iemand anders simpelweg niet mochten zijn.
 
Is het niet tijd om consequent te zijn? Waarom zijn kinderen die geboren zijn meer waard dan kinderen die nog niet geboren zijn? Waarom kan iemand beslissen of iemands leven de moeite is of niet op basis van hoe klein hij of zij is? Waarom is een ongeval waar kinderen bij betrokken zijn schrikwekkender dan tienduizenden mensenlevens die brutaal beëindigd worden zonder meer?     
 
 
 
 
 

Jasmine
27 juni, 2016
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten