​Uit ons maandblad: Mama, waar komen de baby’tjes vandaan? (Een dokter sleept een vrouw voor de rechter omdat ze zwanger werd)
26 juli, 2016 door
Jasmine
| Nog geen reacties
Odoo + afbeelding en tekst

Voortdurend wordt ons voorgehouden dat de mens er stelselmatig op vooruitgaat qua kennis en intelligentie. Goed, maar dan toch niet op ieder gebied, want blijkbaar is de mens na duizenden jaren beschaving plots vergeten waar de baby’tjes vandaan komen. (!!)

 (!!) Het is nochtans niet zo moeilijk. Simpel zelfs. Een universiteitsdiploma is niet vereist. Alleen de allerkleinsten beseffen niet dat voortplantingsorganen iets met voortplanting te maken hebben. Men moet opletten dat met het opdrijven van menselijke kennis en wetenschap de wijsheid niet onder de voet gelopen wordt. Kennis helpt om wijs te worden, maar het is geenszins een noodzakelijke voorwaarde. De wijsheid resideert nog eerder in het hart van een onschuldig en onwetend kind dan in het hoofd van de kille pragmaticus of de onverbeterlijke cynicus. Het hart heeft redenen die het verstand niet kent, schreef Blaise Pascal reeds in zijn postuum uitgegeven Pensées.

Vooral mannen lijken vergeten te zijn waar de kindjes vandaan komen. Vele zijn zo overtuigd dat seksualiteit niet meer is dan vrijblijvende vrijetijdsbesteding, dat ze uit de lucht komen vallen als blijkt dat hun voortplantingsorganen hun werk hebben gedaan. Een derdejaarsstudent aan een bekende universiteit vroeg me een keer wat te doen. Hij was in een lastig parket verzeild geraakt. Hij had namelijk per ongeluk een vrouw zwanger gemaakt. Per ongeluk?! Hoezo, was hij over de vrouw gestruikeld of zo? Wanneer je seks hebt, kan je je aan voortplanting verwachten. Niet altijd, natuurlijk. Maar het kan. Het is geen ongeluk. Een andere universiteitsstudent sprak me aan en zei me dat hij zijn vriendin per ongeluk zwanger had gemaakt. “Ik weet niet hoe dit gebeurd is,” verdedigde hij zich. Echt?! Ik was er niet bij, maar ik kan wel ongeveer vertellen hoe het gebeurd is.
 
Dit brengt me bij een werkelijk huiverachtig bericht, dat begin dit jaar gepubliceerd werd in een Canadese krant. Het ging over een dokter die de moeder van zijn kind voor de rechter daagde omwille van de emotionele schade die zij hem zou hebben berokkend. De 42 jaar oude arts beweerde dat de vrouw waarmee hij de lakens had gedeeld, hem iets had aangedaan. De kregelige arts was boos geworden, omdat de vrouw met wie hij ‘zorgeloze’ seks wilde, hem had gezegd dat ze de pil nam. En dus dacht hij – zoals het een zorgeloze hedendaagse gentleman betaamt  – dat de vrouw met wie hij seksuele betrekkingen had, haar voortplantingssysteem had omgevormd tot een chemische speeltuin zodat ze beiden zorgeloze gemeenschap konden hebben. Maar toen werd de dame in kwestie zwanger en de dokter was bepaald niet blij. (Men zou nochtans van een dokter mogen verwachten dat hij iets afweet van de bloemetjes en de bijtjes.) Hij was zelfs zo furieus dat hij de vrouw aanklaagde. De papa (verwekker lijkt meer accuraat) had het lef om te klagen om deze reden: Hij voelde zich emotioneel geschaad omdat hij zich beroofd voelde van de keuze om verliefd te worden, te trouwen en vader te worden, wanneer de tijd rijp was (lees: wanneer het hem uitkwam). Eigenlijk was hij vooral boos omdat de moeder van zijn kind geweigerd had om het kleine, onschuldige baby’tje door abortus om te laten brengen en hij er dus voor moest ‘opdraaien’. Kijk, dit is nu een goed voorbeeld van hoe intelligente en hoogopgeleide mensen toch blijk kunnen geven van een gebrek aan elementaire wijsheid (voeg daar elementair fatsoen ook maar aan toe).
 
Gelukkig had de rechter geen oren naar het vreemde verzoek van de man. (Gelukkig, want tegenwoordig moet men van niets meer verschieten.) De rechter besloot in zijn wijsheid zelfs de identiteit van de ouders te verborgen te houden, om te verhinderen dat het kind in kwestie ooit te weten zou komen dat het de aanleiding was voor deze rechtszaak, en te weten wat voor een kolossale… zijn vader is/was. Natuurlijk is de vrouw ook geen onschuldig engeltje, maar zij wilde tenminste niet dat het kind slachtoffer werd van haar misstap. Als de dokter waarvan sprake zijn toekomst veilig wilde stellen, dan had hij moeten investeren in een langdurige, serieuze relatie, in plaats van zich te bevredigen aan het lichaam van een vrouw, die voor hem in eigen woorden niet meer dan een “willekeurig” meisje was. Een willekeurig meisje, voor hem niet veel meer dan een lichaam, een stuk vlees, waarvan de voorplantingsorganen het lef hadden om te functioneren, en die weigerde haar kind in flarden te laten scheuren.
 
Gebaseerd op Jonathan Van Maren, Sad, but true: Doc sues woman because he had seks with her… and she got pregnant, www.lifesitenews.com
 
 
 
 

Jasmine
26 juli, 2016
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten