Voorbeeldbrief n.a.v. wetsvoorstel verlaging seksuele meerderjarigheid
19 juli, 2015 door
Jasmine
| Nog geen reacties

Odoo + afbeelding en tekst

Naar aanleiding van het meest recente wetsvoorstel om de leeftijd voor seksuele meerderjarigheid te verlagen naar 14 jaar, publiceren wij op onze website een voorbeeldbrief die u kan sturen naar uw volksvertegenwoordiger.  Onderaan vindt u de lijst van volksvertegenwoordigers en via deze link kan u hun emailadressen vinden. 

Beste

Deze brief schrijf ik u uit grote bezorgdheid over de geplande verlaging van de leeftijd van seksuele meerderjarigheid van 16 naar 14 jaar. 

Het aantal tienerzwangerschappen stijgt elk jaar in België. De verspreiding van seksueel overdraagbare aandoeningen met aids op kop neemt nog steeds toe. Steeds meer pubers krijgen te kampen met zelfmoordneigingen. Een verregaande pornoficatie van onze maatschappij is aan de gang: internet, televisie en magazines tonen mensen als objecten. 

Ik hoop dat u, net zoals de ruime meerderheid van de Vlamingen (Recente polls op websites als die van VTM en Het Belang van Limburg tonen een overdonderende ‘neen’ vanuit de bevolking: ruim 70% van de stemmers is tegen het voorstel gekant), beseft dat de seksuele meerderjarigheid verlagen geen gepast antwoord is op bovenstaande problemen. 

Iedereen die enige ervaring heeft met pubers weet dat die periode gepaard gaat met impulsief, roekeloos gedrag waarbij het moeilijk is de consequenties in te schatten. Diverse wetenschappelijke studies tonen aan dat pubers, nog meer dan jonge kinderen, nood hebben aan duidelijkheid, sturing en grenzen. Een mensenbrein is pas rond het 25ste levensjaar volledig volgroeid! Een samenleving die haar tieners wil opzadelen met ongelimiteerde keuzevrijheid hangt haar toekomst aan een zijden draadje. 

Grote afwezige in de hele discussie rond seksuele meerderjarigheid zijn de desastreuze gevolgen. De termen zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen zijn in dit hele debat niet één keer gevallen. Studies tonen echter aan dat anticonceptie nog vaker faalt bij tieners dan bij volwassenen. 

Aan de kosten wordt achteloos voorbijgewandeld in een tijd waar overal koortsachtig naar bijkomende middelen wordt gezocht: behandeling van soa’s, hpv-vaccins, abortus, ivf-procedures na onvruchtbaarheid door o.a. chlamydia, zelfmoordpreventie,… De tol van zo’n beslissing kan sociaal en financieel wel eens veel hoger uitvallen dan verwacht en neerkomen op makkelijk enkele honderden miljoenen euro’s per jaar. 

Met dit voorstel ondermijnt de overheid elk ouderlijk gezag, geeft ze indruk dat mensen niet meer zijn dan wegwerpartikelen waarmee eerst even geëxperimenteerd kan worden en sluit ze blind de ogen voor wetenschappelijke bewijzen rond het impulsieve, beïnvloedbare puberbrein. Een nieuwe aanval op de natuurlijke rechten van het gezin én de strijd tegen kindermisbruik.

Ik hoop dan ook dat u en uw partij hiertegen een duidelijk standpunt durven innemen. 
Ik zal alleszins mijn stemgedrag in de toekomst mee laten bepalen door de acties die u hieromtrent onderneemt. 

Met de meeste hoogachting,

 (naam en voornaam)

lijst_kamerleden.pdf
File Size: 125 kb
File Type: pdf
Download File

Jasmine
19 juli, 2015
Deel deze post
Archief
Aanmelden om een reactie achter te laten