10 (goede) redenen om geen abortus te hebben
7 avril, 2015 par
Jasmine
| No comments yet
Odoo + afbeelding en tekst
Altijd al willen weten wat abortus zo problematisch maakt? Lees dan zeker eerst de volgende tien redenen waarom je een tweede keer zou nadenken voor je abortus pleegt. 
10 redenen om geen abortus te hebben:

1.     Abortus is altijd een tragedie

Soms zijn de omstandigheden die een zwangerschap met zich meebrengt tragisch. Misschien was de vrouw verkracht. Misschien werd er een handicap gediagnosticeerd bij het kindje. Of de gezondheid van de vrouw is in gevaar. Een tragedie wordt echter niet opgelost met een andere tragedie. We kunnen geen verkrachting uitwissen door een kind te vermoorden. We genezen geen baby door diens leven te stoppen. En we vermijden geen gezondheidsrisicos door een nieuw mensenleven stop te zetten.

Vrouwen die verkracht werden moeten omringd worden met de allerbeste en tederste zorgen. Maar dat betekent niet haar kind executeren. Ouders die een moeilijke prenatale diagnose hebben gekregen moeten objectieve informatie krijgen en andere ouders in dezelfde situatie ontmoeten. Ze mogen niet gedwongen worden tot de beslissing het leven van hun kind te nemen in plaats van het een kans te geven. Hoog-risico zwangerschappen moeten behandeld worden door de beste medische professionals. Maar onder behandeling mag nooit het intentioneel doden van een kind begrepen worden.


2.     Abortus neemt onschuldige levens.

De wetenschap kan hierover niet duidelijker zijn. Ongeboren mensen leven en behoren niet tot het lichaam van de moeder: ze zijn uniek. Vanaf het moment van de bevruchting of conceptie begint een nieuw menselijk leven. Dit leven stoppen is géén leven in wording stoppen. Het is een menselijk leven stoppen. De moderne wetenschap is duidelijk over de menselijkheid van ongeborenen. (Klik hier voor een wetenschappelijk artikel, citaten van embryologen, fotos of een video)

 

3.     Abortus schendt mensenrechten.

Mensenrechten worden geschonden wanneer mensen hun basisrechten worden ontnomen op een discriminerende manier. Ongeboren kinderen worden het leven ontnomen – het eerste recht van iedereen – op basis van de plaats waar ze zich bevinden (de baarmoeder) en hun ontwikkelingsstatus. Dit is discriminerend, onmenselijk en wreed.

 

4.     Abortus straft onschuldige mensen.  

Een kind mag niet gestraft worden voor de misdaad van zijn vader. Een vijfjarige kan niet geëxecuteerd worden omdat zijn vader iemand verkracht heeft. Hetzelfde geldt voor een kind van slechts vijf maanden oud.

Een kind behoort niet te sterven omdat zijn vader of moeder onverantwoordelijk waren. Een kind is onschuldig in dat geval, want het heeft niet beslist dat zij gemeenschap gingen hebben. Een ongeboren kind is altijd onschuldig en zou nooit gestraft mogen worden.

 

5.     Abortus kwetst vrouwen.

Getuigenissen van vrouwen die abortus pleegden tonen keer op keer aan dat abortus vrouwen kwetst. Op een heleboel manieren: mentaal, emotioneel, relationeel en fysiek. In sommige gevallen laten vrouwen zelfs het leven door abortus. Ze verliezen hun vruchtbaarheid of hebben een groot aantal miskramen erna. Om meer hierover te weten te komen, lees deze studie, dit onderzoek, deze getuigenissen, deze ervaringen of dit verhaal.

 

6.     Abortus verscheurt relaties en families.

Elke keer dat een familielid sterft is de rest van de familie betrokken. Een realiteit bij abortus. Een aanwezig, bestaand, onvervangbaar kind werd vermoord en de ouders en eventuele broers en zusjes worden beschadigd. Vaders die abortus willen stoppen kunnen dit artikel lezen. Broers en zussen vinden hier meer info. Over hoe abortus relaties beschadigd vindt u hier. Veel vrouwen die abortus plegen om hun partner te houden worden snel daarna door hem verlaten. Abortus is nooit een oplossing binnen een succesvolle en liefdevolle relatie.

 

7.     Abortus is onomkeerbaar.

Hoe hard we ook proberen, we kunnen nooit uitwissen wat abortus doet. Abortus vermoord een onschuldige. Tijd kan nooit moord uitwissen. Abortus is een wrede keuze die ons altijd bijblijft omdat het zon tragedie is. Als u te maken heeft gehad met abortus en hulp zoekt kan u hier klikken.

 

8.     Abortus creëert nieuwe problemen.

Sommige mensen denken dat een abortus en dus het beëindigen van het leven van een kind al hun problemen zal oplossen. In de directe toekomst lijkt het dat de problemen uitgewist werden: verder studeren is makkelijker, ouders hoeven nooit te weten dat hun dochter zwanger is,... Maar abortus verbergt de problemen slechts tijdelijk. De waarheid is altijd beter dan een leugen, en veel meisjes kunnen verder studeren mét kleine kinderen en ouders zijn dikwijls begripvoller dan gedacht. Het is niet omdat iets legaal is dat het juist is. En het is niet omdat het een keuze in het verborgene is dat het je niet altijd zal blijven achtervolgen.

 

9.     Abortus ontloopt verantwoordelijkheid.

Abortus wordt vaak gebruikt als een makkelijke dekmantel voor een one-night stand of een oplossing voor een mislukte relatie. Wanneer twee mensen echter de keuze maken deel te nemen aan een activiteit die erom bekend staat dat ze baby’s kan voortbrengen, dan moeten ze de bijbehorende verantwoordelijkheid accepteren. Zelfs de beste planning kan in de war lopen, maar verantwoordelijkheid mag niet vermeden worden ten koste van iemands leven.

Verantwoordelijke mensen moeten soms moeilijke keuzes maken. Het tijdstip kan slecht zijn en omstandigheden moeilijk. Maar dit rechtvaardigt nooit de moord op een onschuldige. De keuze een kind op te voeden of af te staan ter adoptie is verantwoordelijk en volwassen. Maar de keuze voor abortus – een onschuldige het leven afnemen - is onmiskenbaar en onherstelbaar verkeerd.

 

10.  Abortus maakt vrouwen niet vrijer.

Als een vrouw die zich feministe noemt, vind ik het weerzinwekkend dat abortus als vrouwenrecht bestempeld wordt. Het zou niet mijn recht mogen zijn om te beslissen over het leven van mijn kind. Mijn kind een dood laten doormaken waarbij haar ledematen uiteen worden gerukt of haar ruggengraat wordt opgezogen of haar hart gestopt wordt door gif is niet bevrijdend. Deze keuzes zouden überhaupt geen keuzes mogen zijn. Het zijn wrede tragedies die niet kunnen plaatsvinden in een geciviliseerde maatschappij. Vrouwen krijgen niet meer vrijheid door het bloed van hun kinderen.  

 
Alle vrouwen hebben het recht om te weten wat abortus precies is.

 

Bron: www.liveactionnews.org

 

Jasmine
7 avril, 2015
Share this post
Archiver
Se connecter to leave a comment