Amerikaanse jongeren meer pro-life dan ooit
11 juillet, 2016 par
Jasmine
| No comments yet
Odoo + afbeelding en tekst

​Een aantal studies die dateren uit de jaren ’70 geven aan dat jongeren minder makkelijk zichzelf omschrijven als ‘pro-life’. De media besteedt vaak veel aandacht aan zulke studies. Er wordt aan gehouden om de pro-life positie te omschrijven als onpopulair en gedoemd om uit te sterven in de toekomst.

Vorige week echter bracht Students for Life (Amerika) een reeks van onderzoeken naar voren uitgevoerd door de Barna Group, die aantonen dat jongvolwassenen veel vaker tegen abortus zijn dan vaak wordt aangenomen. De studie ontdekte dat 53 procent van de millenials (personen tussen 18 en 31 jaar oud) van mening zijn dat abortus eigenlijk illegaal zou moeten zijn of uitsluitend toegestaan in gevallen van verkrachting, incest, of om het leven van de moeder te redden  (lees hier waarom dat beter niet zo is). Dat is negen procent stijging ten opzichte van dezelfde studie die vier jaar geleden uitgevoerd werd. Daar gaf ‘slechts’ 47 procent van de millenials aan tegen abortus te zijn.

De beschreven resultaten komen overeen met die van het GSS (General Social Survey), hetwelk elke twee jaar wordt vrijgegeven en wijdverspreid gebruikt wordt door sociale wetenschappers.
 
Tijdens de jaren ’70 en ’80 waren vooral de jongvolwassenen ervan overtuigd dat abortus steeds een legale optie moest zijn in verschillende omstandigheden. Echter, in het jaar 2000 begon dat te veranderen. Het GSS onderzoek geeft aan dat jongeren meer geneigd zijn om abortus niet langer als noodzakelijk te zien in de wet.
 
Deze verandering in de houding van vele jongeren verbaast veel sociale wetenschappers. Sommigen denken dat de verandering te wijten is aan het beeld van alleenstaande moeders in populaire tv-series (Friends, Murphy Brown) en films zoals Juno. Anderen denken dat de ontwikkeling van de echografie hiertoe heeft bijgedragen.
 
Wat het ook zij, er is onmiskenbaar een grote groep gegevens die aantoont dat jongeren zichzelf niet omschrijven als ‘pro-life’, maar wel tegen abortus zijn in verschillende omstandigheden. En dat is een groep die alleen maar groeit. Deze publieke tegenstand omzetten in politieke actie en uitbreiden naar andere landen is een belangrijke taak voor de toekomstige pro-life generatie.    

Bron: http://www.lifenews.com/2016/07/11/surveys-show-young-people-more-pro-life-than-ever-before-as-millennials-oppose-abortion/
Jasmine
11 juillet, 2016
Share this post
Archiver
Se connecter to leave a comment