De paus nodigt nogmaals uit het leven te beschermen : het gaat om de vrede in de wereld.
27 mars, 2017 par
Jasmine
| No comments yet
Een nieuwe tweet van de paus werd vandaag in negen talen gepubliceerd op @Pontifex: “De sacrale schat van ieder mensenleven beschermen vanaf de conceptie tot het einde, is de beste weg om iedere vorm van geweld te voorkomen”, schrijft paus Franciscus. 

Radio Vaticaan herinnert eraan dat de paus in Evangelii Gaudium, met klem bevestigt dat de Kerk steeds aan de zijde van de zwaksten staat en onder hen, « zijn ook nog de ongeboren kinderen, die het minst verdediging genieten en het meest onschuldig zijn van allemaal. Men wil vandaag hun menselijke waardigheid ontkennen om met hen te kunnen doen wat men wil, door hen het leven te ontnemen en door wetgeving te stimuleren die maakt dat niemand dit kan verhinderen” (nr. 213). 

“Men dient niet te verwachten dat de Kerk haar positie over deze kwestie zal veranderen. Ik wil heel eerlijk zijn op dit vlak. Deze kwestie kan geen onderwerp zijn van mogelijke hervormingen of ‘modernisering’. Het is geen vooruitgang te beweren dat men problemen oplost door een menselijk leven te elimineren. Maar het is ook waar dat wij weinig gedaan hebben om vrouwen op een gepaste manier te begeleiden in moeilijke omstandigheden, waar abortus zich als een vlugge oplossing aandient voor hun diepe angst” (nr. 214).

Vert. Maranatha-gemeenschap
Jasmine
27 mars, 2017
Share this post
Archiver
Se connecter to leave a comment