Gynaecologen en abortuscentra eisen nieuw debat?
8 février, 2015 par
Jasmine
| No comments yet
Knack pakt deze week uit met een artikel naar aanleiding van 25 jaar abortuswet in België. Voornaamste punt volgens hen is dat het hoog tijd zou zijn dat deze wet aangepast wordt aan de tijd. Schrijnend afwezig is een objectieve voorstelling van wat abortus in feite is: het vermoorden van een kostbaar menselijk leven, terwijl het de moeder vaak opzadelt met angst, schuldgevoelens tot soms zelfs psychische stoornissen. 
De volgende punten uit het artikel tonen aan op welke manieren de Belgische abortuscentra zich niet aan de wet houden: 
Odoo • Tekst en afbeelding

·      Men stipt aan dat er méér dan de 20.000 aangegeven abortussen plaatsvinden en tegelijkertijd stelt men zelf dat het controlesysteem niet naar behoren functioneert.

·      Gynaecologen geven zelf toe dat ze de wettelijke twaalfwekengrens niet respecteren.

·      Ook wil men bovendien zo snel mogelijk af van de verplichte zes dagen bedenktijd, omdat die nu toch ook niet nageleefd wordt.  

·      Vier van de vijf vrouwen die getuigen zitten met schuldgevoelens, twijfels, angsten, etc. Nergens in het artikel wordt echter gesproken over het postabortussyndroom.

·      Dé oplossing om het aantal abortussen te doen dalen volgens het artikel: een pil die elke vrouw maandelijks moet nemen om een eventuele zwangerschap stop te zetten. Begrijpe wie het begrijpe kan.

 

Jasmine
8 février, 2015
Share this post
Archiver
Se connecter to leave a comment