Moeder was er altijd voor me
4 novembre, 2014 par
Jasmine
| No comments yet

Veronique Toremans

Odoo + afbeelding en tekst
Mijn moeder was er altijd voor me, misschien te vaak, maar ik heb nooit geklaagd. Het gevoel van veiligheid, te weten dat je nooit thuiskomt in een leeg huis, gaf mij enorm veel vertrouwen in mijn ouders en mijn thuis. Dit was en is de plek waar ik altijd terecht kan. En dat is net het belangrijkste wat ik heb onthouden uit mijn kinderjaren. Ik heb nooit een huissleutel gehad. Dat was gewoonweg niet nodig omdat er altijd wel iemand thuis was.


Alle kinderen hebben dromen. Ik had er ook, verschillende. Maar één sprong erboven uit, namelijk mama worden. Deze droom is nooit weggegaan. Toen mijn man en ik nog niet getrouwd waren, bespraken we hoe we onze kinderen wilden opvoeden. Hij heeft ook een mama die fulltime voor het gezin zorgde en dat nog steeds doet. Ik was en ben enorm blij dat we dezelfde mening hadden: vanaf dat er kinderen zijn, blijft één van ons twee thuis. Tien maanden nadat we getrouwd waren, kwam onze eerste zoon. Toen hij acht maanden was, ben ik nog even gaan werken. Dit was niet zo moeilijk, aangezien mijn ouders en schoonouders voor de opvang zorgden. Vanaf de geboorte van mijn tweede zoon, was het iets moeilijker. De oudste ging naar school, de tweede zou naar de grootouders gebracht moeten worden. Kortom, het leven zou heel wat meer gespannen worden. Velen doen het en houden het vol, maar ik koos ervoor om bij de kinderen te blijven. Intussen heb ik drie prachtige zonen waar ik met alle liefde fulltime voor zorg.

Een fulltime job is het uiteindelijk. Misschien heb ik het wat minder druk dan andere mama’s die het mama-zijn combineren met een andere job, maar mijn job eindigt nooit en ik doe ze met alle liefde die in me is. Thuisblijven geeft me de mogelijkheid om op een rustigere manier met de kinderen bezig te zijn, om langer borstvoeding te geven, om wat meer werk voor de kerk te doen, om de lasten van mijn man te verminderen wanneer hij thuiskomt van het werk.

Een perfecte mama ben ik niet, verre van, maar door Gods genade krijg ik opnieuw en opnieuw kansen om mijn en nog belangrijker Zijn liefde aan hen te tonen. Materieel gezien kunnen we onze kinderen misschien minder geven, doordat we met één loon moeten rondkomen, maar welk kind verkiest materieel boven mensen, relaties? Johannes 15:13 zegt: “Er is geen grotere liefde dan je leven te geven voor je vrienden.” Ik geef mijn leven niet letterlijk, maar offer met veel liefde dingen voor mijn kinderen op. Het is zeker niet altijd gemakkelijk, maar gelukkig staat mijn man achter mij, zijn er boeken die je erdoor helpen, zijn er vriendinnen in dezelfde situatie en heb ik bovenal een geweldige moeder die me de voorbije jaren enorm tot steun is geweest. Als ik er dan toch even alleen door moet, is er nog steeds God, Hij is er altijd.
Jasmine
4 novembre, 2014
Share this post
Archiver
Se connecter to leave a comment