Oscarwinnares raadt vrouwen aan om niet voor abortus te kiezen
27 octobre, 2015 par
Jasmine
| No comments yet
Ellen Burstyn is het meest bekend om haar rol in “Alice doesn’t live here anymore” en “The Exorcist”. De ondertussen 81-jarige actrice haalt opnieuw de krantenkoppen door haar uitspraken dat ze legale abortus steunt, maar ze “zou het niemand aanraden”.
 
In een openhartig interview met Anna Sale, zei Burstyn dat ze een abortus gehad heeft op haar 18. “Het was een ervaring die een diep litteken achterliet,” en “de abortus heeft me zo kapot gemaakt, dat ik nooit nog zwanger kon worden”.
 
​"Ik zou altijd, als ik de kans had, iemand consulteren om geen abortus te hebben. Het is zoveel beter om het kind te krijgen en het ter adoptie af te staan.”
“Ik vind het een zeer traumatische ervaring. Ik heb het niet gemerkt toendertijd, maar pas later. Het gaat niet weg, verlaat je nooit.”
 
Het is niet de eerste keer dat Burstyn praat over haar abortus. In 2007 zei ze al dat de abortus “de verkeerde keuze was en dat begreep ik niet tot veel later.”
 
Haar reactie is niet ongewoon. Verschillende studies hebben een relatie gevonden tussen mentale problemen zoals verhoogde depressie, verhoogd marihuanagebruik en abortus.
Een grootschalige chinese studie onderzocht 7000 vrouwen die een abortus hadden en besloot dat ze 97 procent meer kans hadden om tijdens een volgende zwangerschap depressief te worden. Bovendien toonde een metastudie uitgevoerd in Italië in 2013 dat er grotere kans was op depressie, verslavingen, en posttraumatisch stressyndroom bij vrouwen die abortus pleegden dan bij vrouwen die hun kind kregen of een miskraam hadden.
 
  
 https://www.lifesitenews.com/news/oscar-winning-actress-i-dont-recommend-abortion-to-anybody
Jasmine
27 octobre, 2015
Share this post
Archiver
Se connecter to leave a comment