Overlevende getuigt: ik zou dood moeten zijn
13 septembre, 2015 par
Jasmine
| No comments yet
Odoo + afbeelding en tekst

Zoals vele pro-lifers is ook Gianna Jessen blij dat de recente undercover filmpjes die Planned Parenthood ontmaskeren de pro-life beweging meer energie heeft gegeven. Ze is echter ook verontwaardigd door wat ze ziet als wijdverbreide apathie.

Ik ben dankbaar dat er commotie is ontstaan, maar ik ben boos dat het hele land niet verontwaardigd reageert, zegt Jessen. Facebook zou op zn kop moeten staan hierdoor en het enige wat we lezen is nieuws over Cecil de leeuw. Versta me niet verkeerd, ik ben helemaal niet voor het doden van leeuwen, maar dat is niet mijn punt. Het is gewoon dat onze prioriteiten helemaal verkeerd liggen.

Voor Jessen is abortus niet gewoon een politiek debat, het is persoonlijk. 38 jaar geleden werd ze 18 uur lang blootgesteld aan een zoutzuuroplossing in de baarmoeder van haar moeder. Ze zou dood moeten zijn. Maar wonder boven wonder bleef ze leven en werd geboren in een abortuscentrum in LA.

Ik werd geboren om 6.00 uur s morgens, Goddank! vertelde ze me in een recent interview. Het was letterlijk dankzij God dat ik op dat perfecte moment geboren werd omdat de abortusarts er nog niet was Was hij er geweest, dan had hij mijn leven daar en toen beëindigd door verstikking of ophanging of door me gewoon achter te laten om te sterven.

Samen met Melissa Ohden – een andere overlevende van abortus – heeft Gianna Jessen voor de Amerikaanse rechtbank getuigd in de nasleep van het Planned Parenthood schandaal. Ohdens verhaal doet denken aan dat van Jessen: na vijf dagen door een zoutzuuroplossing omgeven te zijn in de baarmoeder werd ze wonderbaarlijk levend geboren. De arts bevond haar dood, maar gelukkig hoorde een verpleegster haar gesmoorde kreten, redde haar leven en werd ze geadopteerd in een liefdevol gezin.

Beide getuigenissen zijn krachtige wapens om de afschuwelijke realiteit van abortus onder ogen te brengen. Als abortus over vrouwenrechten gaat, waar waren mijn rechten dan? vraagt Jessen zich af. Er was geen feministe die opstond en begon te schreeuwen hoe mijn vrouwenrechten die dag daar geschonden werden. Feitelijk werd mijn leven opgeofferd in naam van vrouwenrechten.

Ze herinnerde ook aan de barbaarse praktijken van late abortussen, die ook bij ons nog steeds plaatsvinden. Zowel de moeder van Jessen als die van Ohden waren meer dan zeven maanden zwanger tijdens de abortus. Volgens het Guttmacher instituut vinden er jaarlijks ongeveer 10.000 derde-trimester abortussen plaats in de VS. Door onduidelijke registratie is het niet duidelijk hoeveel er jaarlijks in België plaatsvinden.

Meestal is de reactie: Oei! Maar late abortussen vinden toch nauwelijks plaats? vertelt Jessen Toch wel! Hoe groter de baby, hoe meer geld ze kunnen vragen voor de abortus. Nu weten we bovendien dat ze vervolgens ook nog eens de organen van de babys verkopen.

De Amerikaanse burgers hebben nu het bewijs dat honderden, misschien zelfs duizenden ongeboren kinderen abortuspogingen overleven. In 2012 stichtte Melissa Ohden het abortus-overlevenden-netwerk. Ze werd reeds gecontacteerd door meer dan 200 overlevenden. Volgens officiële rapporten werden minstens 1.270 babies voor 2010 levend geboren na een abortus waarna ze stierven.

Als gevraagd wordt hoe Jessen de abortus – die normaal gezien de huid en de longen van de baby verbrandt - overleefde, antwoord ze: “… Jezus. Het was Gods hand die ervoor zorgde dat het vuur ons  niet verwondde.

Ze realiseerden zich niet wie ze probeerden te vermoorden. De Heer heeft toen een vuur in mij geplaatst dat nooit uitgedoofd kan worden. Het is eeuwig en rusteloos, het is van Hem – het is een wil die van Hem komt.

Door die wil bleef Jessen leven wanneer iedereen verwachtte dat ze zou sterven. Jessen kreeg echter een blijvend aandenken aan haar moeders abortuspoging: ze lijdt aan hersenverlamming waardoor ze slecht loopt en beweegt. Iedereen dacht dat Gianna nooit zou lopen. Ze werd de eerste 17 maanden van haar leven vaak opgesloten en genegeerd. Door toedoen van haar adoptiemoeder – Penny – kreeg ze driemaal per dag fysiotherapie. Penny bad vaak voor Gianna. Toen ze drieeneenhalf was kon Gianna lopen met een looprek.

Vandaag de dag geniet Jessen voluit van het leven. Ze is een internationale spreekster en de film October baby werd losjes gebaseerd op haar leven.   

Nog steeds vecht Gianna met haar fysieke beperkingen. In de voorbije jaren ontwikkelde ze een afschuwelijke ziekte die maakt dat ze onverwacht verlamt ter plaatse. Ondanks alles noemt ze de hersenverlamming haar geschenk en deel van haar preek op de aarde. Zoveel mensen voelen weerstand tegen de naam van Jezus, legt ze uit Maar wanneer je mankt of vlak voor hen op de grond valt, zullen ze luisteren naar wat je te zeggen hebt. En dat maakt het een eer door dit leven te hinken.

Ze hoopt dat meer christenen dit perspectief overnemen – de consequenties van hun christelijk geloof aanvaarden en daarvoor dingen opgeven: sociale status, comfort, gemak. Ik denk dat als alle christenen werkelijk zouden opkomen voor hun geloof, dat we een volledig andere natie zouden hebben.

Het is Gods wil om het onmogelijke in jouw leven te doen, zegt Gianna. En met wat zij heeft meegemaakt, kan ze het weten.  


Bron: LifeNews

 

 

Jasmine
13 septembre, 2015
Share this post
Archiver
Se connecter to leave a comment